Red de wereld met meer permacultuur

De wereld is vol met ecosystemen. Sommigen groot, anderen klein. Voordat de invloed van de mens talloze ecosystemen verwoestte ging dat erg goed. De wereld zorgde voor een balans tussen planten, dieren en de elementen. Door een permacultuur in je eigen achtertuin aan te leggen help je de natuur om langzaam maar zeker de balans weer terug te nemen. Een permacultuur in je tuin is simpelweg een verzameling van planten, bomen en andere objecten zoals vijvers, die elkaar helpen te groeien. Een permacultuur trekt de juiste insecten aan die zorgen voor bestuiving, maar ook het opruimen van dood plantenmateriaal. Zo blijft de grond waarop je planten groeien vruchtbaar en kun je dus door nauwelijks moeite te doen groenten en fruit laten groeien.

Lekkerder dan in de supermarkt

Iedere perzik, courgette en champignon die je zelf hebt laten groeien smaakt lekkerder dan de voorverpakte, bespoten en met stickers beplakte troep die je in de supermarkt aantreft. Vraag je af waar je voedsel vandaan komt en je zult al snel begrijpen dat de natuur zich niet veel langer uit zal laten buiten. Je kunt door ervaren hoveniers een permacultuur of voedselbos in Brabant laten aanleggen. Op die manier hoef je niet eerst al die kennis op te doen, maar kun je rekenen op deskundige en ervaren vakmensen. Met een voedselbos in Brabant help je niet alleen de planeet waarop ook je kinderen opgroeien, maar zorg je bovendien voor verse groenten en vers fruit uit je eigen tuin.

Voedzaam en veelzijdig

Niet alleen tomaten, appels en kamillethee groeien in je eigen voedselbos in Brabant. Je kunt zelfs van een permacultuur profiteren in de vorm van homeopatische geneesmiddelen. De natuur biedt medicijnen en voedsel. En alles wat je ervoor hoeft te doen is een permacultuur in je achtertuin te laten aanleggen. Met een voedselbos in Brabant bespaar je je bovendien veel tijd in de vorm van onderhoud aan de tuin. Want de natuur regelt dat zelf! Planten, dieren en de elementen werken samen om jou gratis voedsel te geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *