Hebben LP platen waarde?

Hoewel LP’s al lang geleden van de troon zijn gestoten door de CD, Minidisc, MP3 en allerlei andere geluidsdragers, hebben LP platen wel degelijk waarde. De échte liefhebber van prachtige muziek is namelijk niet tevreden met een MP3 die moet worden afgespeeld met een iPod of Smartphone. Muziek is één van de meest pure vormen van magie en moet ook zo worden behandeld. Je LP platen hebben waarde! Zelfs als je geen interesse meer hebt in je ‘Electric Ladyland’ van Jimi Hendrix, of klaar bent met het draaien van ‘Watching Rainbows’ van The Beatles, kun je altijd nog je gekoesterde platen verkopen!

Je collectie verkopen

Om je platen te verkopen hoef je niet lang te zoeken naar een geschikte opkoper. Je kunt het natuurlijk proberen op een tweedehands verkoop site. Maar wanneer je geen zin hebt in mensen die eindeloos willen afdingen of de echt waarde van jouw collectie niet zien, kun je ook kiezen voor een speciaalzaak. Kies een LP speciaalzaak om je platen te verkopen, of vraag aan hen wat je LP platen voor waarde hebben. Je hebt dan te maken met vakmensen die de waarde van jouw obscure pareltjes perfect kunnen inschatten. Op die manier weet je ook zeker dat je LP terecht komt bij een liefhebber die met volle teugen zal genieten van jouw ‘Man of Words/Man of Music’ klassieker van David Bowie.

Liever op commissie

Wanneer je je platen wilt verkopen, maar liever wilt kijken wat ze daadwerkelijk opbrengen voor je een bod accepteert, kun je kiezen voor verkopen op commissie. Je laat je collectie dan achter en betaalt een percentage aan de verkoper. Die doet vervolgens al het werk voor je. Je LP’s worden verkocht aan echte liefhebbers en jij krijgt er een eerlijke prijs voor! Zeker wanneer je een grote collectie hebt is het een goed idee om te kiezen voor je platen verkopen op commissie basis. Zo krijg je voor jouw LP platen de waarde in geld terug en hoef je geen moeite te doen met onderhandelen en op zoek gaan naar kopers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *