Babysnacks van 6 maanden oud – tips om te onthouden

Snacken is een integraal onderdeel van het dieet van een peuter. Baby's kunnen elke dag wel zes tussendoortjes eten. Welnu, er zijn natuurlijk veel verschillende voedingsmiddelen die kunnen doorgaan als babyhapjes. Maar aangezien dit een kind van zes maanden oud is, kun je ze niet zomaar alles geven wat in je opkomt. Peuters van deze leeftijd zijn superfijn en hebben gemakkelijk verteerbare snacks nodig. Hier zijn een paar ideeën om vandaag te verkennen:

Zacht vers fruit

Er is geen betere snack voor een baby van zes maanden dan fruit. Omdat kinderen op deze leeftijd echter geen tanden hebben om op fruitige lekkernijen te kauwen, is het belangrijk om voor zachtere alternatieven te gaan. Vooral bananen worden sterk aanbevolen.

Ze zijn niet alleen rijk aan belangrijke energiebevorderende koolhydraten, maar zitten ook boordevol voedingsvezels om de spijsvertering te bevorderen. Andere soorten fruit die je hier ook kunt overwegen, zijn watermeloen, meloen, honingdauw, bramen, bosbessen, aardbeien en elk ander zacht fruit dat je maar kunt bedenken.

Plantaardige omeletten

Eieren zijn rijk aan eiwitten en met een leeftijd van zes maanden is het spijsverteringssysteem van je baby voldoende ontwikkeld om eiwitten te verwerken. Het mooie van eieren als Babyhapjes 6 maanden optie is het feit dat ze kunnen worden opgesplitst in kleine hapklare stukjes die je kind gemakkelijk moet kunnen eten. Maar als je niet geïnteresseerd bent in een omelet, overweeg dan een hardgekookt ei, gemengd met groenten voor een geweldige smaak.

Kwark

Je kunt ook overwegen om je peuter van zes maanden wat cottage cheese te geven. Hoewel sommige ouders kaas negeren, heeft het eigenlijk een aantal verbazingwekkende voedingsvoordelen. Kaas zit bijvoorbeeld boordevol eiwitten. Het kan ook een zeer betrouwbare bron van calcium en vitamines voor uw baby zijn. Het mooie van kaas is dat het kan worden gecombineerd met fruit zoals bessen of hapklare stukjes mango om een ​​heerlijk gezond tussendoortje te creëren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *